I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, December 14, 2009

move out

moving out from my house into pur new rental haouse

Tuesday, December 8, 2009

MINGGU YANG MEMENATKAN

owhh..mgu ni sangat memenatkan..schedule sgt padat..mana urusan kerja lagi..sejak write up mesin terapi dr al jabbar ni kuar dlm paper ari2 caller sgt banyak...huhu mcm2 ragam manusia ade..penat giler..huhu tapi tak pe rezeki tuhan nak bagi...nak kahwen ni kot...komisen masyuk lah..tyme2 sales bagus ni lah kena hentam byk2 ...gpun nak g langkawi honeymoon nnt byk pakai duit...huhu bulan 2 nak g sabah lah...thn depan adalah tahun bercuti antara aku n bakal hubby..for sure best kan...

Monday, December 7, 2009

SELAMAT DATANG

KAD UNDANGAN




jemput lah dtg beramai2 ke majlis perkahwinan aku nnt yer...02hb januari 2009...

Wednesday, December 2, 2009

BAJU SANDING


NI LAH BAJU SANDING AKU..yang warna merah tu...hikhik nanti denyz pakai pakai baju shantOng warna merah gak..huhu samping putih..takde lak gambar baju die tuh..nnt aku akan paki veil labuh sampai pelipat lutut....huhu takOt pOn ade...sOnOk pOn ader...baju umah denyz aku tempah warna gOld + hitam..sO aku akan downlOad gbr baju tuh nanti...memandangkan smalam baru jer kakak tukang jahit tu kOl kata baju dah siap..baju denyz pOn dah siap..cantik...

P E L A M I N M E R A H + P U T I H




macam nilah serba sedikit gambaran pelamin yang aku pilih tu..tp pelamin ni background itam...aku amek background putih....bunga tepi tu pOn campOr warna merah putiH..oleh kerana pelamin ni letak kat bawah khemah lebih mudah utk dirias n lebih byk prOps yang aku mintak..huhu tanpa tambahan harga...Thank's Davency Wedding WOrkshOp...pastu akan ada bunga2 yang cOver kat tepi2 box tuh...lama dah teringin nak nek pelamin mcm ni...suka sangat ngan layan kat Davency...23.12.2009 aku ada test make up..skali wat signature bOard..wat final fitting...5 days b4 wedding kitaOwg kena dtg test baju skali lagi...dah betOl2 satisfied kitaOwg akan bawak balik suma baju ngan aksesories dulu..bak kata mr. Lee sediakan payung sebelOm ujan..thanks alsO fOr the fresh flOwers and free signature bOard...grand kenduri mak..nyah...

Tuesday, December 1, 2009

WEDDING P.R.E.P.A.R.E.R.A.T.I.O.N

hu..tinggal lagi 29hari menjelang detik bersejarah dalam hidup aku...hah pasal preparatiOn ni..finally aku ngan denyz dah decide nak amek package dgn Davency Wedding WOrkshOp..nama mcm pelik kan???hikhik...first tyme ngk nama pOn aku cuak gak...tp butik ni satu2 nya butik kat Jalan Ipoh yang wat wedding utk Org melayu dan cina...tentunya company ni belongs tO chinese lah..tp mak andam sume melayu r..dgn kata sepakat family member dan tunang tersayang..aku wat keputusan untuk memilih merah+putih sebagai tema..rancangan utk pki gaun silver tak menjadi kerana memandangkan colOur kulit aku yang agak semulajadi malap...huhu...aku suke sgt ngan package dr Mr.Lee. Antara mende yang included dlm package tu, baju 4 pasang. Nikah, Malam Berinai , Sanding, dan Gaun untuk pOtOng kek..make pOn 4x..Pelamin bawah khemah...cameraman utk majlis nikah, malam berinai, dan sanding. All included..maka dgn itu, kami dah memilih bj nikah warna putih+silver. Mlm berinai warna ijau tua. Baju sanding warna merah + putih dan baju pOtong kek gaun putih dgn tuxedO...bestnya...thanks mr.lee. terutama mr.brian yang melaya kerenah kitaOwg masa design pelamin...satisfied sgt..hOpefully apa yg kita rancang jadik kenyataan, dan majlis berjalan lancar..insya'allah....

TENSION TENSION

Banyak nye keja nak kena wat..cOmpany len ujung tahun dah leh dOk relax dah kira bOnus..kitaowg ujung tahun ni kena struggle plak...dr smalam meeting tak sudah2...pg tadi pOn meeting ngan CEO Healthcare En.Burhanuddin. Hari ni kena g wat sticker nama plak utk lekat kat flyers. Hu penat....Sakit dah tengkuk ni...Smalam aku ngan denyz g ngk umah sewa kat Taman Tun Perak, Cheras. hu nak kahwen ni mcm2 nak kena pikir..Mana nak carik umah sewa lg..Hu tp aku agak satisfied gak ngan umah tu..apartment je..tingkat 3..3bilik 2 bilik air..kawasannya agak aman..secure jgklah dgn adenya pak guard2 tu...umah bleh tahan besar..the mOst impOrtant thing, tuan umah bleh tolak asur..umah tu pOn partially furnished..memandangkan kami pOn dah beli sket2 perabOt asas utk umah rasenya cukuplah utk permulaan hidup di dalam alam baru ni..hikhik..yang best nye umah ni tuan umah dah provide kan kabinet dapur..yg penting dapur pOn dah prOvide. sO kami cume perlu angkut tOng gas je lah bg memastikan dapur tu nnt berasap...

Monday, November 30, 2009

PENING PENING PENING

hurmm...skang ngah pening nak uruskan majlis kahwin aku...baru aku tahu memang penat nak wat keje kenduri kahwen ni...ha tu belum sampai majlis nye lagi...baru nak urus sume menda aku dah pening. mana nak urus mak andam. mana nak carik fotographer, nak carik pelamin. Nak carik sume menda yang cantik tapi affordable. Bukan senang tau.. Susah sangat..Dalam masa skang ni kad kahwen dah siap. Ermm tgu nak edar je lagi. Aku wat kad kahwen kat Red Card Sdn Bhd, kat bandar puteri puchong. Tak banyak pon aku wat.. setakat 50 keping je....utk sahabat handai yang jauh2 n kwn2 mak serta VIP2...

ANTARA YANG MEMERIAHKAN MAJLIS AKU







TYME BETUNANG...



Ni mase mak Denyz sarung kan cincin tunang kat jari aku. Nasib bek mak mentua tak perasan jari kelinking aku yang bengkok.huhu.sape yg rapat ngan aku mesti tahu pasal jari kelingking aku ni haha..jgn tak tahu bukan satu je ,hik2 dua2 jari aku bengkok. haha ade ke patut tunang aku nak luak kan wat hantaran semata2 jari aku bengkok...HELLO jari je yang bengkok tau...




Sunday, November 29, 2009

15 MARCH 2009


ni gambar masa engagement cerOmOny kitaOwang...thanks kat kengkawang...saudara mara...jiran2..makcik pakcik...thanks kat sume yang membantu dalam majlis petunangan aku ngan Denyz. Alhamdulillah.Semua yang kami rancang berjalan dgn lancar, dengan izinNYA. Agak ramai jugak yang dtg tyme tu, even byak sgt kenduri masa tu. Thanks kat kengkawan yang tOlOng wat hantaran, wat mini pelamin. Niza,Ayu,Anor,Jaja,Dida and mOst impOrtant persOn, Orang yang bertanggungjawab make-Over muka aku ni Kak Ita. Thanks ta...best sgt masa ni, kengkawan sume ade lagi r best kan... Actually masa merisik, kitaOrang janji nk balas barang hantaran 7 dr sebelah lelaki n 9 dr pihak pempuan. Ntah cemana, maybe rezeki aku ngan Denyz, On the day hantaran dah jadi 17 dulang dr lelaki n 19 dulang dari pihak pempuan. hasil sumbangan sahabat handai dan jugak saudara mara. Thanks allz budi kOrOng Allah aje yang dpt balas...

LOVELY FIONCE



ni lah herO aku..hikhik tunang aku...nama die Mohd Denyzman bin Kamaruddin. Orang sawah sempadan Tanjung Karang. KalO kOrang nak tahu, ermm tunang aku ni muda dr aku..1 year yOunger than me..hurmm age dOesn't matter hah..huhu diam tak diam dah hampir 8 bulan kami mengikat tali pertunangan..ceewah..ayat skema giler dOwh...huhu sejak kawan ngan Denyz aku percaya sangat kata2 Org dulu..kalO dah jOdOh mende yang kite tak percaya , tak rancang itu yang jadik..huhu aku kawan ngan denyz bulan pOse tahun lepas..2 days after my birthday..pas SEMINGGU bekenalan..kami kuar fOr the first tyme as a 'friend'. Sepanjang bulan pOse tu ade lah 3-4 kali kitaowg kuar..ntah cemana after 2 mOnth get alOng as a cOuple..die kate nak masuk merisik..tanpa ada plan...suprise hah??? lepas sebulan merisik kami betunang...huhu semua jadik sekelip mata..padahal kenal tak lama pOn...alhamdulillah, thanks gOd give him fOr me..

W I R D A H E T T Y J A M I L

Ni ler aku..tuan punya blog ni...hihik...la ni aku kije dengan AL JABBAR HEALTHCARE SDN BHD, sebagai HEALTHCARE CONSULTANT. ha sket lebih kurang mcm Dr. lah kan. huhu tapi tak cukup sifat lagi nak jadik Dr. Sape2 yang view blog nia, n rase2 kenal aku, jgn segan jgn silu same2 lah kite betegur sape dan bertukar2 citer serta berkongsi cerita... Kalo ade yang musykil leh tanya, maybe ade kengkawan dekat SKUB, or x Georgian, maybe same2 blaja kat MATRIKS SAL COLLEGE dulu, or maybe penah sesame kat UMS. Manelah tahu kan. Zaman dah canggih sangat. Ok jangan lupe tau. Miss u alz..

my first trial....

ermmm...
lama dah nak buat blog ni...tapi tak terbuat2...asik update opis punye je..
ni kira dah sampai seru lah kOt ni...ngk deeda pOn dah ade blOgspOt dia..agak tercabar jugak rase nye...sO memandangkan keje agak slOw arini..sambil chatting ngan deeda aku pOn create a new accOunt utk persOnal blOg aku sendiri..leh tkr2 citer ngan member2 yang kenal aku lah kan..sOnOk ngk blOg salfarina, kawan sekOlah dulu..dah pregnant dah kO.. pasti kO rase besh sgt kan..superb..nway cOngrates...sO pade sape yg kenal aku n maybe tunang aku..jOm kite bekOngsi suka duka ape2 je cite kat cni...aku nak cite mcm2 ni...thanks deede kerana kO aku gagah menaip sume mende ni..walau agak ketandusan ide...

my pets