I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, April 22, 2010

Wednesday, April 21, 2010

PANAS PANAS PANAS




19hb 04 2010....cuaca sangat panas skang ni...sampai tak selesa nak tidur di buat nya...selalu aku tak cukup tido...coz tido selalu terganggu di waktu mala..bukan apa cuaca telampau panas sangat..rasa nak ketuk pintu kedai aircond malam tuh jugak...jadi miang2 badan ni tido berpeluh peluh..aduyai tak sanggup aku...so nak dijadikan cerita aku pon survey harga aircond..harga dah jadi no 2 skang ni..ketengan jiwa yang abadi skang ni buat aku tak senang duduk...tambah2 lagi kalo tyme masak mcm badan aku ni dimasak sekali..panas nak mampos...for sure lepas masak aku kena mandi balik sedangkan b4 masak aku dah mandi..tanpa berlengah dan berpikir panjang...aku menyuruh hubby ku bertanya kakak opis die..memandang kan hubby kakak tu boleh pasang air cond...tapi susah sgt nak deal..aku pon terus ajak kawan teman g kedai air cond terus order...bayar bookinh..."esok olang saya datang pasang lu punya lumah sana dalam jam 4-5 petang ha.."..huh puas hati aku...nak jadikan citer smalam 20hb 04 2010 aku g hantar barang kat Puchong...singgah beli barang umah jap kat IKEA ngan kak nurul hikhik...kul 3.30 lagi org cina air cond tuh dah kol...aku pun bergegas balik umah..kul 4.30 aku sampai umah...cina 2 orang tuh pon start membuat kerja dorang sehingga selesai siap terpasang AIRCONG LG PLASMA + IONIZER kat bilik tidur aku...hah sain je lah reset tuh hubby ku...huhu telalu panas...so lepas dah siap semayang maghrib malam tadi aku ngan hubby ku turun g pasar malam..banyak gak yang kitaorg beli..tak mcm duk bedua makanan tuh..macam untuk 8 orang makan....hikhik..akhirnya malam tadi aku dan hubby ku tido dgn aman dan tenang setelah kami menyusun atur semula bilik tuh..nampak lebik romantik..huhuhu best2

Friday, April 16, 2010

Hari Yang Sangat Penat...

hurmm penat betul aku rasa hari ni...sengal2 badan...dah lah punch out merah pagi...lambat 4 minit....aduyai potong gaji lah jawabnya...hu..dah sampai opis aku g kat meja recep...aku dipahamkan ada dapat parcel semalam...mengenangkan semalam aku bercuti so dorang tolng simpankan parcel tuh...hu happya aku...barang yang aku pesan dah sampai...beg tangan LV...purse PRADA..dan jam tangan CHOPARD...seyes aku puas hati sesangat...ady pon intrested gile ngan handbeg ku ini...so die pon order utk awek nye tersayang....hurm naik je bilik aku terus bg makanan kat ikan2 emas ku yang berperut buntal sumenya...sian si ikan tak makan seharian semalam..aku g bf kan kedai makan selera timure dgn kak has n kak eryn...pas je makan aku terus setup barang2 yang nak dikeluarkan hari ni...baru aku teringat hari ni aku ken awat demo machine kat Gombak Utara umah En. Razak...lepas inform kat Aida untuk sediakan barang2 yang diperlukan untuk demo...so aku pon g lah umah en. Hamzah yang dah aku janji nak sampai kul 2...disebabkan kesesakan lalulintas dan kesesatan yang aku lalui tepat kul 3 aku sampai...terang punya terang...test punya test...En hamzah bersetuju untuk membeli mesin Family Dr...hu tak sia2 aku bersesat dan bersesak td...alhamdulillah...dah selesai urusan pembayaran deposit aku bergerak balik ke opis...seyes jalan jam giler berikutan hujan...dalam perjalanan balik ni 2 accident aku nampak..mintak simpang malaikat..takut aku dibuat nya...sampai opis kul 5...tanpa berlengah aku g makan dulu kat ayam penyet...lapar dowh...penat wa tahan nih...hi...dah selamat aku isi perut yang meminta diisikan ni...aku naik ke opis bagi report ke aida untuk siap kan barang2 untk penghantaran hari sabtu dan ahad...masyuk lagi lah aku bulan ni...alhamdulilah...ni kat umah sangat bosan...hubby ada meeting arinih kat cheras terus jamuan perpisahan untuk budak2 praktikal...aduyai bosan..

Thursday, April 15, 2010

hari ni aku bercuti...

ari ni aku bercuti...saje aku amek cuti untuk merehatkan diri aku...jiwa aku..mental aku...penat badan ni kalau asik bekerja je...kena semalam adalah hari yang paling worse sekali dalam hidup aku...mane tak nye...masalah kat tekmpat kerja..bawak ke rumah plak ade masalah...rasa tak sesuai plak kalau aku paparkan kisah2 itu di dalam nukilan ku ini...cukuplah sekadar aku..dia dan yang ESA mengetahui nya...hurmm aku jadi tak larat nk buat kerja arini..badan rasa tak sedap...rasa tak selesa..apa yang aku buat hari ni..membaca segala isi kandungan majalah2 yang telah aku beli semalam...sambil aku ngk DVD ALICE IN WONDERLAND yang aku kurang paham...mana tak nya nama je becuti aku ni...tp handphone still berdering2 jugak...aduyai ngalah kan bussinessman...itulah satu2 nya cita2 aku yang masih tak tercapai..tadik aku dah masak..hubby kol nak anta makanan utk aku,kebetulan dia ade kat bangi katanya...ingat plak dia kat bini dia ni..tapi aku menolak pelawaannya memandangkan peti ais kami penuh dengan bahan mentah yang meraung dari arituh mintak dikueluarkan dan dijadikan santapan..maka dengan itu aku merajinkan jari2 runcingku ini masak lauk2 makan tengahari merangkap malam...haha yelah kami bedua je penat nk adjust masak sikit2 sangat...so nk dijadikan cite aku pon masak 2 jenis lauk iaitu ayam masak madu ngan gulai udang...hihi sodap sodap beseloro den makan walau sorang2...ermmm duduk sorang2 ni ngan tak ada channel yang seronok kat tv tuh aku pon menambahkan lagi cerita kat dalam blog nih...aku jadi jatuh cinta plak nak menulis blog ni since aku terbaca blog dalam Redmummy.com...macam menarik..semua yang dibuat dan perihal dirinya ditulis dan dicoretkan..terasa sweet sangat...hihik...best nya...lagi best kalo duduk kat umah ade plak ank yang teman kan...ermm lama lagi lah kot nak ade orang ketiga ini...harap2 kali ini menjadi...sungguh "sayang"...hati ini terlalu mendambakan kehadiran mu...mungkin hati ini terlalu halus dan rapuh...aku terlalu sedih melihat kes2 pembuangan bayi yang mengisi ruang dada akhbar berhari2...sedangkan aku...menunggu tanpa jemu..bila kandungan ku yang berusia 2minggu keguguran aku terasa sangat kecewa..macamana ade 2 ibu2 diluar sana tergamak membuang bayi mereka?walau pun dia anak di luar nikah namun di mana naluri keibuan kamu,,,,kamu juga ibu kan..kenapa kamu tank tinggalkan bayi itu di tempat yang selamat ataumungkin di depan pintu rumahku? supaya apa bila kudengar tangisanya terus kuambil dan menjaga nya...aduh...pedih hati ini...

Wednesday, April 14, 2010

ibu..emak...mama..mummy...



CINTA IBU TIDAK PERNAH LAPUK. SAYANG IBU MELANMGKAU ALAM SEJAGAT.HATI IBU BAGAIKAN JURANG YANG DISASARNYA SELALUNYA ADA MAAF. WALAU KITA SERING MENGADUNKANNYA DENGAN RASA MASAM,MANIS,MASIN,KELAT,PEDAS ,PAHIT DAN SEGALA APA JENIS PERISA BAK HEMPEDU. IBU TETAP PASRAH DENGAN RASA KASIH, CINTA, SAYANG DAN MAAFNYA. KENAPA SERING DEMIKIAN HATI SEORANG IBU? KERANA-RATU HATI IBU ADALAH MELAYAN SERTA MEMBESARKAN ANAK2 SEDAYA UPAYA YANG TENTU SAHAJA NAKAL DAN MEMENATKANNYA. TERNYATA TEPAT IRAMA CINTA P.RAMLEE TERHADAP IBU, "IBU...ENGKAULAH RATU HATIKU"....

JUSCO BALAKONG....



tadi g jenjalan kat Jusco Balakong, saje window shopping ngan ady ngan kak has..Adi belanjan makan kat Johnnys...aduyai mende free mestilah best kan...at last adi belanja kitaorang beli perfume utk kitaowg...wah best gile...thanks a lot babe...aku macam biase memang peminat magazine yang setia..so aku tanpa ragu2 dah pon menyambar majalah NONA, MIDI, dan majalah RAPI..ada satu lagi majalah harmoni...ermm sukenye membaca majalah yang banyak info kesihatan...best...best...best...what a great day today..walaupon td diri ni di kejutkan dgn sergahan panas...bikin panas betul..btw mende tuh secret tak leh di share kan...hikhik..














Tuesday, April 13, 2010

nak beli.... nak beli.... nak beli....










inilah antara barang2 yang aku teringin sangat nak ada...nak beli yang original rase2 nya ntah bile ntah kan...huhu nak dijadikan cerita aku pon mencari di internet..tanpa ku sangka...aku dapat carik barang yang exactly macam ni tp AAA class je lah...AAA class pon jadilah...aku tampa berlengah lagi terus membuat tempahan...lepas je wat tempahan aku terus bank in duat pada yang empunya biz nie...aku tak sabar2 menunggu barang ni sampai esok...






BESTNYA DAPAT SHOPPING....

INILAH KOLEKSI AKSESORI TERBARU DARIPADA VINCCI..
suker nyer aku nengok mende2 ni...kalau ikutkan hati....mende yang tak dipakai pon nak dibeli kan...memang membazir...tapi sesungguhnya memang cantik...







AWALNYER...



....pagi ni punya lah awal aku sampai opis..kul 8.24 pg aku dah punch card..opis pon just bibik yang ade..takde sape pon yang datang lagi...kira pekeje berkhemah lah aku ni kot...haha takde maknenya...suamiku yang tercinta siap berkata..."boleh dapat anugerah ke dtg awal2"...hikhik aku bukan ape...mls nak dgr issue yg sama kat opis ni...asik2 issue datang lambat ...maleh lak den kan...kengkadang disobabkan nilo setitik rosak susu sebelango...ha maleh lah awak kan...gpon kojo...kono lah wek kojo beboto kan...g pon keje kat AL JABBAR HEALTHCARE ni tak lah berat sgt...tp kengkadang tyme byk keje tuh...umangai...tak penang tangan...sampai tak minum seharian....kene sekarang ni promotion gile2...so keje pon kene gile2...silap2 haribulan mau pengsan...pg ni sampai je opis aku terus on notebook DELL bewarna ungu aku ni...yang menjadi teman sepanjang masa aku dlm bilik opis yang sejuk ni....tu yang ade masa nak on blog ni...kalau tak sangat lah susah aku nak carik masa untuk menaip di ruangan kesayang aku ni...jeles ngk org nye blog cantik2 banyak cite2 best...aku ni ibarat baru nak menapak...so memerlukan bantuan lagi daripada yang pakar...so kengkawang yang sudi membantu tolonglah berikan tips2 yang berguna dan berharga ye...will be thanks to u far all da help...

MINES SHOPPING MALL

tadi aku mencurik masa opis g mines...bleh lak cam tu kan..tp kak has dah bg kebenaran...bukan ape aku nak g amek spek aku yang dah aku tempah lebih seminggu kat kedai cermin mata A LOOK..hihi..so aku pon pi meredah ke MINES...sampai2 aku p amek spek aku dulu...lepas dah puas hati ngan spek tuh...aku pon bayar baki harganya .....pas tu aku memanjat tangga asculator terus pegi ke maxis centre hu bayar bill maxis...RM45 hengget...selepas semua urusan selesai aku pon bersiar siar lah dalam mall tuh...dlm erti kata lain aku me window shopping kan diri aku lah kan...hahaha...tetibe kaki ni melangkah masuk ke reject shop...aku jalan2 sampai kebahagian hujung...aku ternampak alas kaki lantas kurembat...aku jalan lagi kebelakang aku jumpe alas meja kabinet dapur yang cantik berwarna merah..aku sambar 2 keping...murah je beb...rm4.90 jew satu...hikhik..aku memang tak boleh ngk mende2 berkaitan aksesori dlm umah ni...obses...semalam baru je sampai kabinet dapur yang tak seberapa kat rumah aku...itu aku beli dr kedai perabot kat bangi...sekaligus aku beli tyme tuh kabinet tv...ala beli siket2 barang umah...yang nak guna kita jugak...harta kita jugak...yang penting ada...tak kisah mahal ke murah...ADE AKU KESAH....

Monday, April 12, 2010

I NEED REST...

hurmmm macam nak amek cuti panjang je...badan rasa macam letih sangat..asik keje je...kengkadang bosan gak...asik ngadap opis..terasa macam nak g bercuti...dlm erti kata lain...nak honeymoon kali kedua...hihi mesti best kan...ermmm nak g mane ea? sabah pon best gak...nak kena amek cuti ler ni..tapi my hubby tu susah sgt nak cuti...ngalahkan org keje korporat...mesti best kalo dapat jenjalan...lebih best kalo g ngan my lovely hubby...cakap pasal my hubby...arituh..aku g anta barang ngan die kat umah patient kat nibong tebal...boleh makcik tuh kata nampak muka hubby aku mcm tak kahwen...and the worse case die tak caye tuh laki aku...die ingat aku memain agak eh...nk kono acik no ngan de ni...

WANNA BUY A NEW CAR


hikhik plan nk beli keta..tp bukanlah keta besar pon..keta kecik je..takat mampu aku je lah,..wat senang aku nk begerak..tak lah nak menyusahkan ayahanda aku...wat masa skang aku pinjam keta die...ermm so skang ngah submit loan for viva elit midnight blue-metallic...merasa gak harta sendiri...so pas ni planning untuk beli umah plak...so struggle for it...mendoakan yang terbaik...

my pets